ENTREVISTA A ÒSCAR SUBIRATS, REGIDOR DE SALUT I CIUTADANIA DE REUS:

 

El pacte subscrit amb la Generalitat garantirà la participació municipal als òrgans rectors resultants del traspàs, assenyala el regidor de Salut

Un cop s’ha posat en marxa el procés que ha de conduir al traspàs de l’Hospital Sant Joan de Reus al CatSalut, LANOVA Ràdio de Reus i Reusdigital.cat reprenen l’espai ‘Fem un cafè amb…’, un moment de conversa amb representants polítics locals. En aquesta ocasió, els periodistes Marc Busquets i David Fernàndez entrevisten el regidor de Salut del consistori, Òscar Subirats, tot abordant qüestions relatives a les polítiques impulsades des del govern en aquest àmbit o projectes de futur, entre els quals l’alberg juvenil o el desdoblament del CAP Sant Pere.

Bona acollida del traspàs dels professionals

Sobre el canvi de mans del centre hospitalari, Subirats ha subratllat que els seus professionals “han estat informats en tot moment” com s’estava gestant el traspàs. En aquest sentit, ha recordat que s’han produït reunions entre els responsables del CatSalut i els representants de la plantilla. “La rebuda ha estat bona, perquè se’ls ha informat de tot el que hem fet i perquè el que tots volíem és que el personal mantingués les condicions laborals que tenien”, ha apuntat.

Sobre les crítiques de l’oposició, Subirats ha argumentat que el traspàs no és sinó “un canvi de governança” en l’activitat que es presta a l’Hospital. Des d’un “punt de vista de ciutat”, ha afegit, la previsió del govern és de poder comptar “amb més recursos” per a altres projectes i equipaments, com ara el trasllat del CMQ a l’antic Hospital. Amb tot, el regidor de Salut i Ciutadania ha manifestat que el procés contempla “una fase d’adequació”, si bé alguns dels aspectes del pacte amb la Generalitat ja es concretaran al llarg del primer trimestre d’enguany.

Visió estratègica

Per a Subirats, amb el canvi de titularitat de l’Hospital la ciutat no perdrà pas lideratge en l’àmbit de la salut. “El lideratge no depèn de gestionar un equipament, sinó de la visió estratègica” que impulsa “el creixement socioecòmic” del territori a través d’una sèrie de projectes i iniciatives, entre els quals el regidor ha destacat l’estudi Predimed. “Els resultats han estat tan excepcionals que s’ha ampliat al Predimed plus, i la novetat és que s’ha reubicat el projecte i ocuparà espais al nou CMQ. A través d’una línia d’investigació de la universitat, generarem sinergies de la quals es beneficiaran els ciutadans”, ha fet constar.

“El vincle entre els hospitals de Reus i de Móra hi segueix sent. Que no en tinguem la governança no voldrà dir que no puguin incidir en el benestar de la població en l’àmbit que ens envolta”, ha argumentat Subirats sobre el fet que el CatSalut es faci càrrec també del centre sanitari de les terres de l’Ebre després de la gestió reusenca d’anys. Per tot plegat, el regidor d’ERC ha considerat que el pacte subscrit amb la Generalitat garantirà la participació municipal als òrgans rectors resultants del traspàs, si bé “s’ha acabar de concretar” de quina manera. “Però hi serem”, ha reiterat.

(Llegeix la resta de l’article a Reusdigital.cat)

 

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR
Aviso de cookies