A principis dels vuitanta es va produir en la Costa Daurada una moguda musical, anomenada la Trempera, que no tenia res a envejar a les que es van dur la fama (Madrid, Barcelona, Vigo i Andalusia) de la qual no sabem gaire cosa perquè es mancava de mitjans de difusió juvenils, malgrat els esforços de Robert Amill i Albert Arnavat que editaven fanzins. Escoltarem en aquesta sessió els sons d’aquell moviment espontani que va aglutinar músics des de Miami fins a Tarragona, amb hibridacions que no permeten adjudicar-los a un lloc concret en molts casos, però bàsicament Sistema Nervioso i Halcones (precedents de Gatos Locos) eren de Cambrils, El Silencio / Azúcar en la Sangre eren de Vilaseca-Salou (llavors un sol municipi) Playa del Milagro eren de Tarragona i la Too Much Band / Svintus, una confabulació de músics de Reus, Cambrils i Miami, així com El Hombre de Pekín ho era de Barcelona, Reus i Salou . Completen la cinta Junkel, guanyadors del I Concurs de Rock de Reus, els alemanys Agent Orange i el reggae africà de Frank Kojo, tots tres establerts a Salou, que van ser el detonant de la moguda per les seves actuacions en la discoteca Hilarios.

La música és una droga de la qual és impossible desenganxar-se per manca d’un succedani més innocu. “Libre como el viento” et proposa una dosi setmanal sense cap mena de condicionant, ni estilístic ni temporal i de vegades sense locució, només barreges, remasteritzacions i mashups; és a dir, que és un programa sense ordre però amb concert.

 

 

 

 

 

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR
Aviso de cookies