L’empresari reusenc Xavier Martínez ha adquirit la històrica empresa Emilio Miró Salvat SA, responsable de Vermuts Miró, a través de la seva societat Masergrup. En un comunicat, s’ha informat que l’operació de compravenda de la totalitat d’accions ha tingut lloc aquesta primera setmana de setembre “després de mesos de converses i negociacions entre la família Miró Prats i la família Martínez Serra”, amb la col·laboració de Deloitte per l’àrea financera, de Roca Junyent a la jurídica, i l’assessorament d’INEO Corporate i RCM Consultores, tal com s’especifica. L’objectiu, a partir d’ara, segons la nova direcció, és “’impulsar la companyia, mantenir el seu lideratge en l’àmbit nacional i posicionar-la internacionalment” i, a la vegada, “preservar l’esperit de tradició i excel·lència d’aquesta beguda elaborada amb la recepta original de 1914”. Les seves vendes ara es concentren a l’Estat però, per fer aquest pas en el camp de l’exportació, plantegen una “forta inversió tant a Europa com a Amèrica del Nord per competir amb marques de renom italianes”.

Per assolir aquestes fites, Masergrup també preveu invertir en I+D+i, noves tecnologies, processos d’envasat i elaboració, i en l’ampliació logística. Tot plegat, asseguren, amb la voluntat d’aconseguir una companyia “més competitiva i major productivitat que reverteixi en una millora en la quota de mercat”. Pel que fa a la seu social i a la fàbrica, seguiran a les actuals instal·lacions del polígon Agro-Reus, tot i que també s’anuncia la creació de noves oficines comercials a l’estranger. Més enllà de la vessant empresarial, Vermuts Miró conservarà la seva línia social per donar suport a l’associacionisme i a la iniciativa privada per impulsar projectes culturals, socials i esportius.

Xavier Martínez i Serra té una àmplia experiència empresarial, especialment en el sector de l’alimentació. Actualment és propietari i president de TQ Tecnol S.A; i fundador, propietari i president del Consell d’Administració de GO Fruselva, una empresa alimentària especialitzada en el co-manufacturing de productes d’alimentació infantil i sucs frescos. La companyia compta amb fàbriques a Espanya i Xile, i societats a Califòrnia (USA), Colòmbia i Mèxic, i té un 92% de les seves vendes al mercat internacional. Martínez també és, des de 2017, propietari de la Casa Navàs de Reus.

Vermut Miró, empresa familiar originària del 1914

Els orígens de l’empresa es remunten a 1914, a Cornudella de Montsant, on els fundadors d’Emilio Miró Salvat varen començar a elaborar vins i vermuts a granel en un petit celler propietat de la família. Aquell va ser l’inici d’una passió que es contagiaria de generació en generació i, gràcies a això, s’inicia una llarga tradició familiar que es plasma a l’essència dels seus productes. Mostra d’això és que actualment continuen elaborant els seus vermuts i vins de licor seguint les fórmules originals que encara es mantenen sota secret familiar.

Vermuts Miró es trasllada a la ciutat de Reus l’any 1957, especialitzant-se en l’elaboració del tradicional i autèntic Vermut de Reus, el qual ja gaudia d’un reconegut prestigi arreu d’Europa i que va permetre a la ciutat erigir-se com a referent dins el mercat dels alcohols. Sense deixar de banda la seva tradició i essència, Vermuts Miró ha innovat i s’ha adaptat a les situacions que el mercat ha requerit a cada moment, donant sempre màxima prioritat a la qualitat dels seus productes. Aquesta aposta per la innovació i la qualitat es veu reconeguda per la confiança dels seus clients i pels guardons aconseguits al llarg de la història de la companyia en nombrosos certàmens.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR
Aviso de cookies