La Junta Electoral de Zona ha donat la raó als partits municipalistes Ara Reus i Entre Veïns, arran de la denúncia presentada dies enrere pel PSC de Reus. Els socialistes acusaven aquestes formacions d’instrumentalitzar políticament actes promoguts per algunes associacions veïnals de la ciutat en benefici dels seus interessos electoralistes.

Pel que fa a Ara Reus, el PSC posava en dubte l’organització d’una paella popular de l’Associació de Veïns El Santuari. Els socialistes denunciaven que el permís de l’acte va ser sol·licitat pel president de l’entitat veïnal i número 7 d’Ara Reus, Ramon Palmarín, mentre “la resta de la junta no en sabia res”. En aquest sentit, la resolució de la Junta Electoral de Zona conclou que encara que “la fotografia que acompanya la invitació és una fotografia de Daniel Rubio (candidat d’Ara Reus) en la que consta el logotip i el nom de la candidatura Ara Reus, i el lema ‘Tu ets Reus'”, “no es desprèn que es tracti d’una petició de vot sinó d’un acte de presentació de la candidatura”, a la vegada que “no consta que existeixi una relació de contractació comercial entre la candidatura i l’associació de veïns”.

En el cas d’Entre Veïns, els socialistes van posar en dubte l’organització d’un partit de futbol solidari promogut per l’Associació de Veïns Mas Abelló que, segons el PSC, “seria usat per Entre Veïns com a acte electoral”. En aquesta ocasió, la Junta Electoral de Zona ha dictat que “de l’anunci de la convocatòria no es desprèn una petició del sufragi per part dels electors” i que “no consta que es vagi a produir cap intervenció dels membres de la llista o del partit polític, ja que es tracta d’un acte benèfic desvinculat de la contesa electoral”.

Davant aquestes resolucions, el PSC de Reus explica que respecten el que digui la Junta Electoral, “però no ens sembla correcte utilitzar entitats per fer actes polítics públics”.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR
Aviso de cookies