El regidor de Cultura de Reus, Daniel Recasens, explica que les revetlles es faran amb LANOVA Ràdio de Reus i que serà una Festa Major “diferent i repensada”:

 

LANOVA Ràdio de Reus s’encarregarà de les seleccions musicals de les revetlles de Sant Joan i Sant Pere

Reus comptarà enguany amb una cinquantena d’actes durant aquesta Festa Major de Sant Pere, la majoria dels quals tindran lloc a través de les xarxes de l’Ajuntament, encara que es mantindran alguns actes solemnes a l’interior de la Prioral, com ara l’Ofici de Completes del 28 de juny. Pel que fa a la Professó de Sant Pere del dia 29, també es retransmetrà telemàticament i adaptarà el seu format com a fet excepcional únicament a l’interior del temple religiós. Des de l’organització s’ha volgut que el seguici festiu hi sigui present d’una manera simbòlica a través de l’acompanyament musical de l’orgue i una formació de música tradicional. En aquest sentit, s’estrenarà una suite, obra d’Albert Galcerà, amb fragments de melodies del Seguici. Pel que fa al pregó, tal com es va anunciar, anirà a càrrec de la periodista reusenca Coia Ballesté, i es podrà seguir per Internet el dia 24 de juny.

Segons ha explicat el regidor de Cultura, Daniel Recasens, s’ha volgut mantenir “l’essència d’aquelles activitats més solemnes i que formen part de la celebració, això sí repensats per tal que no es posi en perill ni la salut ni la seguretat de les persones”. Aquest any, per tant, se suspenen les activitats festives a l’aire lliure, per no poder-ne mantenir la seguretat a causa de les mesures decretades per l’estat d’alarma, i es mantenen actes que es podran seguir per Internet o per Canal Reus.

Pel que fa a les activitats en destaca un espectacle visual i sonor que es representarà diariàment des del Campanar, a les 22:30 h, entre el 23 i el 29 de juny, un indret on s’hi portaran a terme diferents actuacions perquè és un punt que es pot visualitzar des de diferents punts de la ciutat, tal com ha explicat el consistori.

A banda també hi haurà un concurs de Cóssos virtual amb preguntes per als elements del seguici festiu que hi participin o les revetlles populars de Sant Joan i Sant Pere que, enguany, s’hauran de fer des de cases particulars, això sí, amb la selecció musical que oferirà LANOVA Ràdio de Reus. Una tria que comptarà amb les aportacions que es facin arribar al correu: santpere2020@lanovaradio.cat.

Pel que fa al cartell d’aquest Sant Pere, ha anat a càrrec d’Àlex Roch i Marc Mañé, alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus, que enguany celebra el seu quarantè aniversari, i mostra els gegants en l’interior d’una casa.

El pressupost total d’aquesta Festa Major és de 53.000 euros incloent la celebració de Corpus, una xifra que res té a veure amb els 390.000 euros del Corpus i el Sant Pere de 2019.

(Consulta el programa de la Festa Major de Sant Pere de Reus 2020)

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR
Aviso de cookies