La Cercavila del Masclet, del pròxim dilluns 24 de juny, incorpora diferents novetats coincidint amb la celebració d’aquesta Festa Major de Sant Pere. La principal variació és que enguany es podrà adquirir masclet en cinc punts repartits al llarg de tota la cercavila, i no es repartirà al principi del recorregut com es feia fins ara. Així doncs, abans de començar, els membres del Col·lectiu El Masclet llençaran bótes sense beguda que es podran omplir en els cincs establiments col·laboradors per un preu d’1 euro, el mateix que costarà omplir un got de la festa major. Un canvi que l’entitat ha decidit impulsar per tal d’adaptar aquesta manifestació festiva a la nova normativa pública vigent.

Abans de començar, el Col·lectiu El Masclet llençarà el mateix número de bótes que en les anteriors edicions, unes 200; i entre els establiments col·laboradors, i les bótes que es reparteixen entre els elements festius participants, es distribuiran més de 300 litres de beguda, una xifra superior a la d’anys anteriors. Els cinc punts on es podrà trobar masclet durant la cercavila seran l’Absenta (carrer d’Aleus, 2), el Teïna (plaça de la Farinera, 7), La Presó (carrer de La Presó, 7), l’Esquitx (Carrer de Sant Pere Apòstol, 1) i l’Entre Molles (carrer del Fossar Vell, 1). A banda, qui vulgui comprar una bóta prèviament, com sempre, pot fer-ho a la Botiga de la Festa Major, ubicada a la seu de l’Institut Municipal Reus Cultura (carrer de Sant Joan, 27), per un preu de 8 euros.

Per un altre costat, aquest any, també s’invertirà el recorregut de la cercavila per no coincidir amb altres actes programats. És a dir, s’iniciarà a la plaça del Mercadal i es recorreran els carrers del nucli antic, a través del carrer del Metge Fortuny, carrer de Rosich, carrer de Santa Anna, carrer de la Presó, carrer de l’Hospital, carrer de les Peixateries, carrer del Fossar Vell i carrer Major, per tornar a la plaça del Mercadal.

Els elements que hi participaran seran els Nanos, la Víbria, el Ball de Prims, el Ball Mossèn Joan de Vic, el Lleó, el Ball de Galeres, el Bou, el Ball de Cercolets, el Ball de Pastorets, el Basilisc, el Ball de Cavallets i el Drac, a més de l’acompanyament musical de Batukats del Bolet, Bandsonats i Xim Xim Mig Grau.

La Cercavila del Masclet

Un any més la Cercavila del Masclet encetarà els actes festius de la Festa Major de Sant Pere, el 24 de juny, diada de Sant Joan, tot just després del pregó i de l’esclat de la primera tronada.

La cercavila més desenfadada de la festa major reusenca s’iniciarà una vegada els membres del Col·lectiu El Masclet hagin lliurat la primera bóta i li hagin col·locat el mocador groc de la cercavila al pregoner, que enguany és l’expresident de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà. Serà just en el moment que abandoni la plaça al costat de les autoritats municipals quan ja hagi finalitzat la tronada.

A partir d’aquí, i just abans de començar la Cercavila del Masclet, els membres de l’entitat llençaran bótes cap al públic, des d’una tarima ubicada, com de costum, a la plaça del Mercadal en direcció al carrer Carnisseries Velles.

El Col·lectiu El Masclet, present a la revetlla jove del Parc de Sant Jordi

Com cada any el Col·lectiu El Masclet instal·larà el dia 28 de juny la gran bóta de masclet a la plaça Anton Borrell del Parc de Sant Jordi, per oferir la beguda de les festes de Reus durant la revetlla jove de Sant Pere. Un dels elements característics d’aquesta nit tan especial que enguany estarà amenitzada pels grups Ghetto Orchestra i Albercocks.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR
Aviso de cookies