Després de la proposta feta pel GEPEC la setmana passada, la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes afirma que està “oberta” a estudiar totes les propostes que suposin una millora en l’ús dels escassos recursos hídrics del territori i optimitzar-ne l’ús”.

A la vegada, però, manifesten que és necessari estudiar a fons qualsevol actuació orientada a donar sortida a aquest recurs procedent de la depuració d’aigües residuals, tenint present tots els aspectes necessaris de qualitat, d’infraestructura, d’abast territorial, de cost i de regulació per avaluar la viabilitat de la proposta.

La incorporació al Sistema Siurana-Riudecanyes d’aquests cabals d’aigua pot presentar, segons l’entitat, “un seguit d’inconvenients que s’haurien de resoldre abans de plantejar-ho com una solució als dèficits hídrics del Priorat i el Baix Camp”.

La millor solució, segons la Comunitat de Regants, equivaldria a reutilitzar l’aigua tractada a partir de la presa del Pantà de Siurana, de manera que aquest recurs degudament condicionat pugui, a més, regenerar-se en el recorregut.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR
Aviso de cookies