LANOVA Ràdio de Reus ha inaugurat aquest dijous l’exposició “LANOVA Ràdio de Reus. 40 anys de compromís i servei públic”, a la Sala Fortuny del Centre de Lectura. La mostra, que es podrà visitar fins al 19 de novembre, és una retrospectiva i un homenatge als 40 anys de la posada en marxa de Ràdio Music Club, i de la seva continuïtat amb els noms de Punt 6 Ràdio i LANOVA Ràdio de Reus, experiències que han reforçat l’esperit de ràdio local i associativa d’aquells inicis.

L’exposició està distribuïda en aquestes tres etapes: la primera mostra el tarannà de ràdio lliure i transgressora de Ràdio Music Club; la segona presenta l’evolució fins a convertir-se en la ràdio local de Reus amb el nom de Punt 6 Ràdio i la tercera explica com, amb LANOVA Ràdio de Reus, s’ha mantingut aquest compromís amb la ciutat omplint un buit radiofònic existent.

S’hi poden veure algunes de les iniciatives que s’han impulsat en aquests 40 anys, des de l’activitat radiofònica a moltes altres accions culturals, solidàries o formatives. L’exposició presenta també informació del llarg periple que l’emissora ha viscut en la demanda d’una freqüència als governs català i central per emetre legalment.

La inauguració de la mostra ha aplegat desenes de persones, moltes de les quals vinculades a l’emissora. Com a representant de l’entitat amfitriona, el president del Centre de Lectura, Lluís Miquel Pérez, ha subratllat la “rellevància” i la “qualitat” del projecte comunicatiu que ha desenvolupat la ràdio en les seves quatre dècades d’activitat, i ha manifestat que una de les «espinetes» que té de quan va ser alcalde és no haver legalitzat la situació de l’emissora.

Per part seva, el director de LANOVA Ràdio de Reus, David Fernàndez, ha volgut recordar que tot plegat va començar al carrer del Vent de la capital del Baix Camp, 40 anys enrere, quan un grup de joves van tenir el «somni» de tirar endavant “una emissora que ells mateixos van fabricar”. Informació, esports, entreteniment… «amb vocació de servei a Reus i a la seva gent, durant aquests 40 anys hem volgut fer de tot, també més enllà de la comunicació”, ha explicat el periodista en al·lusió a les moltes activitats organitzades al llarg d’aquest temps. “Hem volgut contribuir a dinamitzar la ciutat”, ha dit.

Fernàndez ha destacat també que la ràdio va ostentar corresponsalies per a Ràdio 4 i Radio Nacional d’Espanya i per a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), fet que va suposar que «la redacció de Punt 6 Ràdio fos la primera redacció transmèdia de la demarcació en oferir textos, talls de veu, fotografies i vídeos als mitjans subscrits», i ha volgut fer valer que l’emissora “sempre ha tingut les portes obertes” a qui ha volgut fer ràdio. “Hi ha periodistes que han passat per la ràdio en quasi totes les redaccions de la ciutat i en mitjans nacionals i estatals que podem seguir dia a dia”, ha celebrat. Finalment, el director ha lamentat que LANOVA Ràdio de Reus encara no disposi d’una freqüència després de 40 anys i que hagi estat impossible tancar cap acord amb l’Ajuntament de Reus en aquest sentit, alhora que ha explicat que l’emissora segueix lluitant amb els governs nacional i estatal per a poder aconseguir una freqüència modulada. “Aquesta exposició és un homenatge a tothom qui ha fet ràdio amb nosaltres; els qui són avui aquí i els qui, per desgràcia, ens han deixat”, ha conclòs.

 

 

 

 

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR
Aviso de cookies