Informa: Joan Gomis

El Reus Deportiu Miró era conscient que si superava l’Igualada Rigat HC al Palau d’Esports recuperava, almenys, la tercera plaça de l’OK Lliga amb possibilitats d’assaltar el segon lloc a l’espera del compromís del Deportivo Liceo de diumenge. La derrota del CE Noia a la pista del Barça Lassa (2-1) brindava una bona oportunitat, i els de Jordi Garcia no han desaprofitat l’ocasió per sumar la catorzena victòria del curs i assaltar momentàniament la segona plaça de l’OK Lliga quan resten 7 jornades pel desenllaç de la competició. I així ha estat, els reusencs, s’han desfet de l’Igualada amb un ajustat 5-3 a l’electrònic en un partit molt competit des del xiulet inicial.

L’Igualada ha esgarrapat primer al minut 3 amb un gol de Segi Pla. El visitant, enganxat a la porteria reusenca, ha buscat una passada al segon pal, però desafortunadament, el porter Càndid Ballart ha introduït la bola al fons de la xarxa. El Reus Deportiu ha reaccionat ràpidament. Quatre minuts després, el mateix Pla ha provocat una falta, ha vist targeta blava i l’especialista Marc Julià no ha desaprofitat l’oportunitat per restablir l’empat a través de la falta directa (1-1). Al minut nou, els de Jordi Garcia han contraatacat amb velocitat i amb superioritat numèrica, un tres contra dos, Cristian Rodríguez ha capgirat el resultat després d’una assistència de Julià (2-1).

Final d’infart del primer temps

S’ha revolucionat el partit i en tan sols un minut s’han vist tres gols abans del descans, en faltaven quatre. Jordi Mèndez ha restablert l’empat amb una rematada quan gairebé estava caient sobre la pista per un possible penal. Un dels col·legiats havia assenyalat pena màxima, però l’altre ha concedit gol i ha prevalgut aquesta decisió (2-2). Però en la següent jugada, el roig-i-negre Tiago Rafael ha tornat a posar per davant als seus amb una rematada des de l’interior de l’àrea (3-3). Però en qüestió de segons, els igualadins, mitjançant Mèndez de nou, han equilibrat la balança amb una rematada des del vèrtex dret de l’àrea reusenca. El bi golejador estava lliure de marca. Amb els sis gols s’ha marxat camí a vestidors.

Els de la capital del Baix Camp han necessitat tan sols deu segons del segon temps per batre per quarta vegada Elagi Deitg. Cursa de Marc Julià fins al fons de la pista on ha enviat la bola al segon pal i des d’allí Cristian Rodríguez, on es mostra intractable quasi sempre, ha rematat amb encert de volea. Fins al moment, el Reus havia comès 7 faltes i els igualadins tres. Sabedors d’això, els de Ferran López han defensat amb dents i ungles el mínim desavantatge conscients que la desena falta reusenca podria caure tard o d’hora. Per evitar qualsevol contacte el Reus ha defensat amb zona en lloc de marcatge a l’home. L’estratègia de Garcia ha funcionat d’allò més bé, no han provocat la desena, i quan mancaven 20 segons pel xiulet final, Marc Julià s’ha plantat sol davant Elagi Deitg i l’ha batut per sentenciar el partit i sumar els tres punts (5-3).

Amb la victòria el Reus Deportiu Miró se situa provisionalment a la segona plaça de l’OK Lliga amb 49 punts a l’espera del partit del Deportivo Liceo en la visita del Citylift Girona a Riazor aquest diumenge.