El director esportiu del CN Reus Ploms, Daniel Breva explica les causes que han propiciat retirar la secci贸 de waterpolo

 

Versi贸 dels fets del capit脿 de l’equip de waterpolo, Pere Bellido

 

Informa: Joan Gomis

La direcci贸 esportiva del CN Reus Ploms ha decidit desprendre’s d’una de les seccions del club, la de waterpolo. Aquesta comptava amb un 煤nic equip, el s猫nior mascul铆, que aquesta temporada ha estat competit a la 3a divisi贸 catalana amb uns resultats molt positius amb opcions de disputar la promoci贸 d’ascens, objectiu de la temporada. La plantilla dirigida per 脪scar Baella estava situada a la cinquena posici贸 a tan sols un punt de la promoci贸 d’ascens. Per貌 els problemes extraesportius han condemnat la seva desaparici贸. A finals de febrer es van detectar problemes a la caldera de les instal路lacions, i les piscines nom茅s estaven plenes d’aigua freda. El mateix passava a les dutxes dels vestidors. Aquesta prec脿ria situaci贸 ha estat un dels factors rellevant que ha originat la desaparici贸 del waterpolo reusenc. Per貌 no 茅s l’煤nic. L’entitat argumenta la retirada de l’equip a causa de diversos impagaments en les quotes de soci per part dels jugadors.

La plantilla no es queda amb els bra莽os plegats

El delicat estat de les instal路lacions va obligar a tancar la piscina situada a l’avinguda Mari脿 Fortuny. Aix貌, va provocar que s’ajornessin tots els partits que els blanc-i-negres havien de disputar com a local. “Hi havia dies que hav铆em de disputar dos partits seguits”, ha lamentat el capit脿 de l’equip Pere Bellido en declaracions a Reusdigital.cat i LANOVA R脿dio.

La plantilla va buscar alternatives per seguir competint fins al final. “Ens vam espavilar, vam seguir entrenant i vam tirar la temporada endavant sense cap queixa perqu猫 el club no fos sancionat econ貌micament per la federaci贸”, ha apuntat el mateix jugador. “Agra茂m el CN Tararco que ens deix茅s entrenar al llarg d’un mes a la seva piscina. Vam intentar assolir l’objectiu de la temporada, l’ascens, per貌 no s’ha pogut aconseguir per aquests motius”, ha lamentat l’atleta. La solidaritat de l’equip tarragon铆 ha estat de 10, tenint en compte que ha estat un rival m茅s de la competici贸. Precisament, el darrer cap de setmana es van enfrontar els dos conjunts amb el resultat de 12-11 favorable als de la capital del Baix Camp. Aquest partit, per貌, ser脿 el darrer del CN Reus Ploms, almenys aquesta temporada.

Impagaments de la quota de soci

Per貌 aix貌 no acaba aqu铆. A causa de les condicions amb les quals es trobava l’equip, Bellido ha adm猫s que la plantilla va decidir per unanimitat deixar de pagar una de les quotes de soci, perqu猫 “la piscina va estar molt temps tancada i no vam tenir cap soluci贸 per part del club”, ha seguit explicant Bellido.

Per la seva banda, el director esportiu del club, Daniel Breva ha exposat al mitj脿 que “anteriorment la plantilla ja estava cometent irregularitats econ貌miques”.聽 Ha adm猫s que al llarg dels darrers mesos hi ha hagut fins a quatre reunions per solucionar els impagaments de les quotes per part dels esportistes, per貌 que la situaci贸 va anar a pitjor i van incrementar el mar莽. “L’煤nica mesura que hem pogut adoptar per no incrementar el d猫ficit ha estat retirar l’equip de la competici贸”, ha argumentat tot explicant que hi ha diversitat de despeses com podrien ser les arbitrals. “No ens podem permetre que un soci pagui la seva mensualitat i un al costat que entra sense complir les seves obligacions”, ha afegit Breva.

Respecte als problemes amb la caldera, Breva ha matisat que eren conscients que “no est脿vem oferint un bon servei” i que el mes de gener no es va cobrar la quota de secci贸 a les cinc disciplines aqu脿tiques, inclosa la del waterpolo. Breva tamb茅 ha volgut deixar clar que l’entitat va decidir obrir la piscina ubicada a la carretera de Tarragona com a alternativa.

“Durant el darrer dilluns havia de sortir la segona fase de la lliga de tercera divisi贸 de waterpolo i vam veure que no sort铆em enlloc. A 煤ltima hora de la tarda vam rebre un comunicat del cub que ens havia retirat de la competici贸 sense previ av铆s”, ha detallat Bellido, capit脿 de l’equip de waterpolo.

En aquest sentit, Breva ha defensat que van decidir eliminar la secci贸 al final de la primera fase perqu猫 si s’hagu茅s fet durant aquesta, hauria quedat adulterada la competici贸. Tot i aix貌 rebrem una sanci贸. “脡s una situaci贸 molt desagradable i trista, dol, per貌 crec que hem tingut moltes oportunitats per canviar el rumb”.

Ara tots els jugadors que formaven part de la plantilla, no podran ser inscrits en cap altre equip, fet que talla la seva carrera esportiva. Tot i aix貌, el director esportiu del club ha afegit que es desprenen del primer equip s猫nior mascul铆 de waterpolo per貌 que seguiran apostant per la base, on les escoles seran el punt de patida. “S’ha creat una activitat extraescolar i s’han fet trobades escolars, i si s’ha de comen莽ar de zero, es far脿”, ha concl貌s Breva.

Al llarg d’aquest dimecres a la tarda, la plantilla afectada ha em猫s un comunicat en dotze punts

 

Comunicat oficial de la plantilla de waterpolo de Reus

Vists els fets que han succe茂t durant les 煤ltimes hores al voltant del nostre equip, incloses les聽 declaracions dels dirigents del nostre ja exclub, ens veiem obligats a exposar una s猫rie de punts聽per tal que tothom pugui entendre la situaci贸 d鈥檜na manera vera莽:

1- Iniciem la tercera temporada al CN Reus Ploms, il路lusionats i amb dos objectius molt clars: l鈥檃scens de categoria i la creaci贸 d鈥檜na base escolar. Des de l鈥檌nici no ho vam tindre f脿cil, iniciem la pretemporada tard i, a m茅s, diversos problemes amb les instal路lacions聽(ja des d鈥檕ctubre) ens fan estar fins a 2 mesos sense poder entrenar en condicions聽貌ptimes (ni tan sols acceptables) per problemes amb la caldera: temperatura de l鈥檃igua de la piscina habitual impracticable, molt baixa. Aquests problemes es repeteixen des聽de llavors fins ben entrat mar莽.

2- Per aquestes manques de serveis, la plantilla, que en cap moment rep una explicaci贸 digna o cap mena de mostra emp脿tica per part de direcci贸 i ger猫ncia, com a protesta decideix retornar el rebut d鈥檜n mes en qu猫 no vam poder entrenar en condicions (en realitat, per ser justos, haur铆em d鈥檋aver retornat com a m铆nim 3 mesos; i no nom茅s nosaltres, sin贸 tots aquells socis que s鈥檋agin sentit enganyats i hagin pagat uns serveis聽que de ben segur no han tingut). Tot i aix貌, l鈥檈quip es despla莽a a entrenar al CN T脿rraco per afrontar amb un m铆nim de garanties la fase clau de la temporada. La soluci贸 que聽proposava el nostre club era entrenar en una piscina no apte per la pr脿ctica del聽waterpolo, amb un metre menys d鈥檃igua i sense porteries.

3- Econ貌micament, tret d鈥檜n mes, a l鈥檌nici de les avaries, el qual ens van retornar una part insignificant de la quota, no hem tingut compensaci贸, sempre hem pagat la mateixa聽quota, fins i tot quan la piscina va estar m茅s d鈥 un mes tancada. D鈥檃qu铆 sorgeix la idea del retorn del rebut, que repetim: hauria d鈥檈xistir (ja per iniciativa del club, per貌 tothom sap qu猫 significa realment CN Reus Ploms) una compensaci贸 major que la d鈥檃quest mes聽que hem retornat.

4- Tot aix貌, va implicar la suspensi贸 de diversos partits durant l鈥檃ny, i les solucions trobades van suposar que l鈥檈quip hagu茅s d鈥檃frontar fins a dos partits seguits els dissabtes, amb聽despla莽aments per la prov铆ncia de Barcelona que pag脿vem nosaltres. La plantilla mai mostra la seva insatisfacci贸 p煤blicament per no perjudicar el club i segueix competint.聽El club no d贸na suport en cap aspecte.

5- Cal afegir l鈥檈stat en el qual es troben les instal路lacions on practic脿vem el nostre esport.聽Dutxes amb aigua freda, manca d鈥檋igiene, paneroles per tot arreu, etc.

6- A m茅s a m茅s, des de l鈥檌nici de la secci贸 de waterpolo en aquest nou cicle, el club es va聽despreocupar de la promoci贸 dels esdeveniments de l鈥檈quip, gestionant-ho tot amb una mena de menyspreu que feia semblar que realment no 茅rem una secci贸 del club.

7- A pesar de totes les dificultats, l鈥檈quip segueix competint, acabant la lliga regular a tan sols 1 punt de la promoci贸 d鈥檃scens. Cal destacar, tamb茅, que durant l鈥檋ivern podr铆em haver fet fins a cinc noves incorporacions per貌 per les condicions esmentades no va ser聽possible.

8- Tota la plantilla vol agrair al CN T脌RRACO la cessi贸 gratu茂ta de les seves instal路lacions per poder entrenar en condicions, durant el temps que no dispos脿vem de piscina.

9- Dilluns 8 d鈥檃bril esper脿vem amb ganes el calendari de la segona fase de la lliga per貌 la federaci贸 ens va comunicar que hav铆em estat retirats de la competici贸 sense previ av铆s聽del CN Reus Ploms. No 茅s fins a l鈥櫭簂tima hora de la tarda del dilluns quan ens arriba un comunicat on s鈥檌nforma de la decisi贸 unilateral i irrevocable del club.

10- Volem mostrar el nostre suport incondicional al nostre entrenador OSCAR BAELLA, tractat injustament pel club. Cal recordar que ha aconseguit fer un gran bloc i acabar la primera fase de la temporada tot i les dificultats. Destacar, tamb茅, el treball que ha fet聽amb la creaci贸 de la base, un treball sacrificat i que no ha estat gens valorat pel club.

11- La totalitat de la plantilla queda desvinculada del CN Reus Ploms, no som una secci贸 del聽seu club. Lamentem profundament el tracte i la poca comprensi贸 que se鈥檔s ha brindat des del club, mostrant molt poc inter猫s per una de les seccions punteres en un club de nataci贸. Ten铆em uns objectius molt clars i sembla que no hem compartit els mateixos聽prop貌sits amb el club.

12- Esperem trobar una soluci贸 perqu猫 el nostre esport no desaparegui de la ciutat.

Atentament,

Plantilla de l鈥檈quip de Waterpolo de Reus.

 

 

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experi猫ncia d'usuari. Si continua navegant est脿 donant el seu consentiment per a l'acceptaci贸 de les esmentades galetes i l'acceptaci贸 de la nostra pol铆tica de cookies , premi l'enlla莽 per a m茅s informaci贸. ACEPTAR
Aviso de cookies