Hem conversat amb el jugador per conèixer en detall la seva arribada al Toronto FC, una de les primeres accions del conveni entre el CF Reus i l’equip de la Major League Soccer

Informa: Joan Gomis

 

 

Adrià Arjona (Vila-seca, 1996) ha fet una gran temporada al Reus B Cambrils, sent un dels jugadors més destacats del conjunt dirigit per Albert Company. El filial ha finalitzat el curs a la 7a posició amb 63 punts, setze més que l’anterior campanya, la que va ser el debut del filial a Tercera Divisió. I tot, sense haver cobrat el que els hi pertocava. El bon paper del migcampista li ha obert les portes a provar sort amb el Toronto FC, gràcies al conveni de col·laboració establert amb el CF Reus, que vam avançar LANOVA Ràdio i Reusdigital.cat i el passat 29 de març. Hem conversat amb el jugador uns dies després de la seva arribada al club vigent campió de la Major League Soccer, la màxima categoria dels Estats Units.

– Et trobes a Toronto fruit d’un conveni d’afiliació entre el CF Reus i el Toronto FC impulsat amb l’arribada de Clifton Onolfo ¿Com ha estat l’arribada?

Molt bé, estic molt content m’ha sorprès la rebuda. Em costa força parlar anglès, però estan molt sobre meu i cuiden tots els detalls.

– El premi de la gran temporada és poder entrenar amb el Toronto?

És una experiència única que mai havia pensat que podria viure. Intentaré aprofitar-la i aprendre el màxim possible de tot el que hi ha aquí.

– T’has imaginat poder triomfar a la Major League Soccer?

He vist alguna vegada la MLS i he pensat que m’agrada retirar-me aquí, perquè és un fenomen habitual a Europa. Ha arribat abans del previst, tant de bo pugui quedar-me, és tot molt professional. Tenia una altra idea del futbol d’aquí…

– Explica’ns com ha estat aquest procés. ¿Quan i com vas conèixer que aniries a entrenar amb l’equip canadenc?

Vosaltres ho vau publicar, però jo no li vaig donar importància per com havia anat l’any amb el miler de notícies, algunes certes, altres que eren mentida. Fa una setmana em van proposar anar a Toronto, no m’ho creia gaire, però se’m va dir de debò. Vaig parlar amb totes les parts, amb el Toronto i el meu agent, i vam concretar venir aquí.

– Vas aterrar a Toronto dilluns, vas conèixer les instal·lacions i alguns dels companys. ¿I ja has entrenat, no?

He entrenat amb el filial, el primer equip no hi era, però aquí entrenen tots junts normalment. Hi ha gent de l’equip que parla espanyol, em van ensenyar les instal·lacions i com funciona tot.

– Que tal els entrenaments, com defineixes el futbol canadenc/ americà?

M’ha sorprès bastant. Els entrenaments són molt intensos i tota l’estona amb pilota. Volen tractar molt bé l’esfèrica. Estan canviant l’estil de joc, volen semblar-se al futbol europeu. Tenint en compte les distàncies, quan vaig estar fa uns anys al Barça, hi ha molts exercicis que s’assemblen. M’estic sentint molt a gust. M’agradaria quedar-me aquí.

– Creus que el fet d’haver passat per al futbol formatiu del Barça, ha pogut interessar el teu perfil?

Sí, crec que sí. Però també cal destacar que el CF Reus, per sort, tracta molt bé la pilota, aquest any s’ha pogut comprovar amb el ‘Beto’ Company. Ens ha volgut inculcar que tenint la pilota es pot guanyar un partit. És el perfil que a mi m’agrada, dominar amb la pilota, i suposo que aquí ho valoraran.

– Ens han explicat que estàs a prova i que quan acabi la setmana es prendrà una decisió, és així?

Sí, jo tampoc podia tirar-me a la piscina. Mai havia estat aquí i vam concretar que jo vindria una setmana i mitja, em veurien, jo els veuria a ells i després prendríem una decisió.

 

Arjona a les instal•lacions del Toronto FC

 

– En el cas que no et quedessis al Toronto FC, plantejaries tornar al CF Reus després de tot el que heu patit amb els impagaments?

Sincerament no em tanco amb res, no sé què passarà, tant de bo el club se salvi perquè crec que no es pot perdre la seva història, si se salvés, seria una gran notícia per a la ciutat de Reus, per al futbol en general. Tant de bo s’arregli tot i pugui haver-hi futbol la temporada vinent. Jo acabo contracte a finals de maig i quedaria lliure, estic disposat a tot. Jo i els meus companys hem passat un any molt dur, en el qual hem après molt, tinc clar que no vull que em torni a passar. Ara vull gaudir l’experiència.

– Si t’incorporessis al conjunt canadenc, seria amb plena propietat, o renovaries contracte amb el club roig-i-negre i jugaries al Canadà en qualitat de cedit?

No s’ha plantejat res. Jo vaig deixar clar que volia estar tranquil, sense pensar que podria passar, és molt aviat encara. Tinc el vol de tornada, quan acabi l’estança tornaré a Reus i meditaré al respecte.

– Es preveu que hi hagi més intercanvis de jugadors. Per tant, és probable que alguns dels companys amb qui has competit a la Tercera Divisió, pugui venir a provar.

Si algú té l’oportunitat de venir, que ho aprofiti. Cadascú és lliure, i sap el que hem viscut aquest any. Ha estat molt dur, i entenc que hi hagi gent que no vulgui venir o que desitgi està tranquil amb la família. El tema mental ens ha afectat molt aquest any.

– Per tant, confies amb el conveni d’afiliació?

L’únic que puc dir és que estic aquí i m’estan tractant molt bé, més endavant no ho sé, de moment crec amb aquest conveni, encara que no hagi acabat la meva estança, no sé com anirà ni que passarà. Necessitava desconnectar de tot el que ha passat a Reus, i creia que venir aquí era una forma.

– A la plantilla del Toronto hi ha un jugador espanyol, l’Alejandro Pozuelo. Ja t’has posat en contacte amb ell?

No, de moment no perquè no he coincidit amb el primer equip. He coincidit amb dos jugadors que parlen espanyol, un xilè i un argentí. M’han explicat el funcionament, la ciutat. M’està agradant el que estic veient.

– Els jugadors que heu estat competint amb el filial a Tercera Divisió heu de rebre una compensació econòmica per part de l’AFE com vau acordar. Saps quan cobrareu?

No ho sabem, ens van estimar que a finals de setembre com a últim termini. Estem en procés de denúncies, l’AFE s’està preocupant de tot i ens tranquil·litza. No sabem quan cobrarem, aquest any ha coincidit que molts clubs no han complert amb el seu deure, i hi ha molts jugadors que han patit el mateix que nosaltres. L’AFE té molta feina a fer al llarg d’aquest estiu.

– Creus que el CF Reus pot revertir la situació econòmica?

(Agafa aire) Tant de bo, només penso que tant de bo. Per al bé de molts treballadors i el futbol base. El futbol formatiu és dels millors de Catalunya i només per això hauria de sobreviure. L’acord perquè el futbol base sigui vivint seria molt important que no tingués sostre. Tant de bo hi hagi futur i es reverteixi la situació.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR
Aviso de cookies