El Centre de RestauraciĂł de BĂ©ns Mobles de Catalunya ha iniciat la restauraciĂł de diferents documents històrics del fons de l’Arxiu de Reus, de gran importĂ ncia per la ciutat. En concret, es tracta de 14 pergamins, i en destaca dues cartes de poblaciĂł dels anys 1183 i 1186 concedides pels castlans de Reus Bernat de Bell-lloc i Agnès; i pel Cambrer Joan de Santboi, respectivament.

TambĂ© es restauraran els documents que acrediten la històrica capitalitat comercial de la capital del Baix Camp: l’escrit de privilegi del rei Jaume II, de l’any 1310, que concedeix el permĂ­s de fer mercat els dilluns; i el pergamĂ­ de 1343, en què Pere el CerimoniĂłs atorga a Reus el privilegi de celebrar una fira.

Entre d’altres documents, compresos entre els segles XII i XVIII, tambĂ© hi trobem un llibre de l’escrivania comuna data el 1297.

Totes aquestes actuacions es portaran a terme grĂ cies a una subvenciĂł de 2400 euros del Departament de Cultura, encara que el cost total d el’operaciĂł puja a 6.100 euros.

Si tot va com ha d’anar, els documents restaurats tornaran a l’Arxiu de Reus a finals de gener de l’any vinent.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR
Aviso de cookies